המרחב הציבורי בעין כרם - אולך + תול

המרחב הציבורי בעין כרם

עיצוב המרחבים הציבוריים של עין כרם שואף לחבר ולשלב את ציוני הדרך, הפארקים, שבילי ההליכה והרחובות השונים של עין כרם, להעניק להם בהירות מרחבית והמשכיות לתיירים ולתושבים.

  • פרוגרמה

    מרחב ציבורי

  • לקוח

    הרשות לפיתוח ירושלים

  • סקטור

    ציבורי

  • סטטוס

    בביצוע

  • צוות

    אביאל ארגמן, דניאל מואטי, נתי אולך, נעה בנאדי

  • מיקום

    ירושלים

  • גודל

    22 דונם

עין כרם הוא כפר עתיק הממוקדם בתוך גבולותיה של העיר המודרנית ירושלים. המסורת הנוצרית גורסת כי יוחנן המטביל נולד בעין כרם, דבר שהוביל להקמת כנסיות ומנזרים רבים באזור. נכון להיום יש בה אוכלוסייה מקומית של 2,000 תושבים, בעיקר יהודים ישראלים, והיא מושכת אליה שלושה מיליון מבקרים בשנה, שליש מהם עולי רגל נוצרים. עין כרם משמשת כמרכז לאמנות וגלריות, מסעדות, ברים ובתי מלון עם הרבה מנזרים וכנסיות יפהפיות שצובעות את הנוף. הכפר מרובד בשכבות עשירות עם רמות רבות של תפקוד ותרבות השזורים באותו מרחב, ומשרת בו זמנית אוכלוסיות מגוונות בעלות תחומי עניין שונים. עם משיכה של מספר רב של תיירים, המרחבים הציבוריים של עין כרם סובלים מהזנחה גבוהה וחוסר המשכיות עקב דרישות התחבורה הממונעת במרקם עירוני היסטורי.

עין כרם משמשת כמרכז לאמנות וגלריות, מסעדות, ברים ובתי מלון עם הרבה מנזרים וכנסיות יפהפיות שצובעות את הנוף.

הדמיה של רחוב המעיין
הדמיה של הפארק העליון

בהתחשב באופי המורכב ובמרקם השברירי של מיקום ייחודי זה, מטרת התכנון היא לחבר ולשלב את ציוני הדרך והמרחבים הציבוריים השונים של עין כרם, תוך מתן בהירות מרחבית והמשכיות למבקרים ולמשתמשים. הרחובות והפארקים המרכזיים מחוברים ליצירת מרחב ציבורי קוהרנטי ומתמשך, מטשטשים את הגבולות בין פארק לרחוב תוך הפיכת המרחבים העירוניים של עין כרם לאזורים ממוקדי הולכי רגל בהתאמה למיקום בעל חשיבות שכזו.

הרחובות והפארקים הראשיים מחוברים ליצירת מרחב ציבורי קוהרנטי ומתמשך, מטשטשים את הגבולות בין פארק לרחוב תוך הפיכת המרחבים העירוניים של עין כרם לאזורים ממוקדי הולכי רגל המתאימים למיקום בעל חשיבות שכזו.

הדמיה של כיכר הסובה
הדמיה של כיכר הסובה
הדמיה של הפארקה תחתון
תכנית הפרויקט
× How can I help you?