Kiryat Hamimshala - Ollech + Tol
Get In Touch
Harav Herzog 21/2, Jerusalem, Israel
ph +(972) 2 5657570
office@olltol.com

Kiryat Hamimshala

The Kiryat Hagalil Light Rail Station holds a crucial position on the Rupin Route linking haifa, Nazareth, and Nof Hagalil, designed to function as the city’s institutional core. Encircled by vital public structures, the station is poised to accommodate a substantial daily influx of users. The monumental roofing element outlines the way and connects the significant topography of the place in one continuous line of circular movement, seamlessly integrated with landscape and developmental elements.

 

  • Program

    Infrastructure for train transfer

  • Client

    minrav

  • Sector

    public

  • Status

    under construction

  • Team

    Tami Ollech Lerer, Nati Ollech

  • Location

    Northern District of Israel

view of the pedestrian bridge, escalator and surrounding park

Perched on a mountainside, approximately 15 meters beneath Ma’ale Yitzhak Street, the train station is nestled beside a public park and a cultural hall. The concept revolves around seamlessly interconnecting all tiers with a continuous circular pathway, skillfully merging developmental efforts and a unique roofing feature, eliminating the need for a conventional station structure. This approach transforms the train station into a landscape-focused endeavor, maximizing greenery and openness within the design.

The concept revolves around seamlessly interconnecting all tiers with a continuous circular pathway, skillfully merging developmental efforts and a unique roofing feature, eliminating the need for a conventional station structure.

view of the pedestrian bridge and train station

The station’s core concept harmonizes panoramic site views with safety and user comfort in public spaces. By ensuring visibility from every angle, even in complex terrain, the design empowers commuters and pedestrians, erasing hidden spots and ensuring accessibility. This focus is particularly crucial in areas with lower personal security.

A progressive roof design serves dual purposes: aiding orientation and imparting the station with a monumental quality befitting its regional or national significance.Furthermore, the project integrates numerous seating zones along the guiding line. These spaces encourage public leisure and observation, creating an inviting atmosphere independently of the station’s primary function.

By ensuring visibility from every angle, even in complex terrain, the design empowers commuters and pedestrians, erasing hidden spots and ensuring accessibility. 

view of the pedestrian bridge from the road
birds eye shot of the project
× How can I help you?