Work City - Ollech + Tol
Get In Touch
Harav Herzog 21/2, Jerusalem, Israel
ph +(972) 2 5657570
office@olltol.com

Work City

As part of the effort to raise supply of shared offices in the city, The Jerusalem development authority approached Ollech+Tol to renovate a building in the capital’s Cinema city complex, giving it new life as a shared office complex.

  • Program

    Offices

  • Client

    The Jerusalem Development Authority

  • Sector

    Commercial

  • Status

    Concept

  • Team

    Tami Ollech Lerer, Nati Ollech

  • Location

    Jerusalem

  • Size

    550 sqm

In developing the design, emphasis was placed on the intersection between public, semipublic and private spaces to fulfil the needs of different user types, from freelancers to established companies. Public meeting rooms are present throughout the different floors, creating a flexible and open floor plan, inviting random meetings between the different users to create a connected network between entrepreneurs at different staged of their endeavors. Public meeting rooms are present throughout the different floors, creating a flexible and open floor plan, inviting random meetings between the different users to create a connected network between entrepreneurs at different stages of their endeavors.

Public meeting rooms are present throughout the different floors, creating a flexible and open floor plan, inviting random meetings between the different users to create a connected network between entrepreneurs at different stages of their endeavors.

The interiors were gutted to its concrete foundations, using black metal, glass, shades of wood, bright colors and the original wall paintings of the cinema  complex to create a design language that is at once elegant and playful.

The program of the complex

The program of the building incorporates a public lobby opened to the public with free wifi and mobile workstations, a visitor center, a multi-use auditorium, open spaces and different sized offices and work pods.

The looby. A design language that is at once elegant and playful.
Public meeting spaces to facilitate random meetings between the different users
The visitor center in the first floor