עין כרם הוא כפר עתיק בפאתי ירושלים. נכון להיום יש בה אוכלוסייה מקומית של 2,000 תושבים, בעיקר יהודים ישראלים, והיא מושכת אליה שלושה מיליון מבקרים בשנה, שליש מהם עולי רגל נוצרים. הכפר משמש כמרכז פנאי לאמנות וגלריות, מסעדות, ברים ומלונות עם הרבה מנזרים וכנסיות יפהפיות שצובעות את הנוף. הוא מרובד בשכבות עשירות עם רמות רבות של תפקוד ותרבות השזורים באותו מרחב, ומשרת בו זמנית אוכלוסיות מגוונות בעלות תחומי עניין מגוונים. בעוד שהכפר מושך מספר רב של תיירים, המרחבים הציבוריים שלו סובלים מהזנחה גבוהה וחוסר המשכיות עקב הדרישות של תחבורה ממונעת.
כמענה למצב הנוכחי, הרשות לפיתוח ירושלים, עיריית ירושלים ומשרד התיירות בישראל, הזמינו את "אולך + תול" לתכנן ולחדש את המרחבים הציבוריים במרכז הכפר של עין כרם. בהתחשב באופי המורכב ובמרקם השברירי של מיקום ייחודי זה, מטרתו של התכנון היא לחבר את מוקדי העניין והמרחבים הציבוריים השונים של מרכז הכפר, להעניק בהירות מרחבית והמשכיות למבקרים ולמשתמשים. הרחובות והפארקים המרכזיים יחוברו ליצירת מרחב ציבורי קוהרנטי ומתמשך, המטשטש את הגבולות בין הפארק לרחוב תוך הפיכת המרחבים של מרכז הכפר לאזורים ממוקדי הולכי רגל כיאה למיקום בעל חשיבות כזו.
בהתחשב באופי המורכב ובמרקם השברירי של מיקום ייחודי זה, מטרתו של התכנון היא לחבר את מוקדי העניין והמרחבים הציבוריים השונים של מרכז הכפר, להעניק בהירות מרחבית והמשכיות למבקרים ולמשתמשים